HTML

Érdekességek rólam, az életről

Hello! Nem írtam még blogot, szóval nem ér kinevetni!:P Szárnypróbálgatás gyanánt most megpróbálkozom vele, előre is jó szórakozást! Amít ígérhetek: lesz izgalom, érdekesség, vidámság és persze elmaradhatatlan szomorúság.:P De nyugi, nem csak történetek lesznek, megosztom Veletek életem egy-két érdekesebb pillanatát is!:)

Friss topikok

  • larafabian: nagyon szépek a verseid, írásaid. megnyerőek. nagyon szeretem a szép írásokat, köszönöm, hogy olva... (2012.06.30. 19:16) Hol vagy?
  • larafabian: nagyon sokan nem értékelik amit az élet- gondolják ők- eléjük sodort. nekem nem is olyan régen azt... (2012.06.30. 19:13) Vallomás II.
  • Vica89: Gratulálok a verseidhez, nagyon jó érzés őket olvasni! Bár még nem olvastam mindegyiket, de nagyon... (2011.10.30. 16:09) Az angyal
  • Versember: Jó régen néztem már ide. Örülünk, hogy jobban vagy, akármi is történt :) Ez tényleg egy jó vers, i... (2011.09.05. 13:26) Újra itt! :)
  • enzsu90: Köszönöm, nagyon aranyos vagy!:)Hát, kicsit drámai jellegű a könyv, amit írni szeretnék, de azért ... (2011.07.20. 00:08) A kapu

Linkblog

Efott - cikk

2011.10.22. 00:16 enzsu90

Sziasztok Kedves Olvasók! :)

Az alábbiakban egy korábban írt cikkemet szeretném közölni Veletek, nem titkolt célom ugyanis, hogy esetlegesen később újságírói, netán írói babérokra törjek.:) Szóval minden véleményt, kritikát, észrevételt nagyon szívesen veszek és nagyon köszönöm, ha valaki időt szakít a kommentelésre ebben a rohanó, Facebook-kal átitatott világban!;)

 

 

Csak szabadon… - Tarolt az EFOTT


 

Több tucat koncert, több ezer látogató


 


 

Dunaújváros – Krisztusi korba lépett az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, melyet ezúttal városunkban tartottak. A július 16.-tól 20.-ig zajló esemény alatt több ezer felsőoktatási hallgató vette birtokba a felújított Szalki-szigetet, ahol kedvükre válogathattak kedvenc fellépőik közül zenei ízlésviláguknak megfelelően.


 


 

    Az első EFOTT rendezvényt 1976-ban tartották a Debrecen melletti Vekeri-tónál, s résztvevőinek száma az évek folyamán egyre nőtt. Az egyetemisták és főiskolások körében az egyik legkedveltebb szórakozási lehetőséggé vált a minden évben, de az ország különböző pontján megrendezett, koncertekkel tarkított esemény.

    Tavaly a több száz pályázó város közül Dunaújváros kapott lehetőséget a nagyszabású koncertsorozat megrendezésére. Azonban ahhoz, hogy az itt bulizó fiatalok kivétel nélkül mind kifogástalanul érezzék magukat, hosszú előmunkálatokra volt szükség. Az önkormányzatnak fel kellett újítania és meg kellett tisztítania a Szalki-szigetet, amelyre hatalmas pénzösszeget fordított a város vezetősége. Mindez azonban meghozta a kemény munka gyümölcsét: júliusban felejthetetlen napokat tölthetett itt a nagyérdemű. A nyár közeledtével egyre több helyen olvashattuk óriásplakátokról, hogy hamarosan berobog az EFOTT kis városunkba, magával hozva több ezer érdeklődőt és szórakozni vágyó fiatalt. A 0. nap alkalmával még csak a helyiek élvezhették a megújult strand és a kellemes zenék harmóniáját, de az 1. nap már több százan kilátogattak a helyszínre. A felállított sátrak száma is azt mutatta, a várt siker nem marad el. A szórakozó fiatalok száma napról napra növekedett, köszönhetően az igen színes zenei palettának és a változatos programoknak. A fellépő együttesek között olyan előadók is voltak, mint a sokak által kedvelt és köztudottan dunaújvárosi Quimby, 30 Y, és a Kiscsillag zenekar. Ők képviselték az alternatív muzsikát a fesztiválon, de aki Kiss emlékkoncerten szeretett volna tombolni, felidézve ezzel az igazi nagyokat, az is kapott lehetőséget, hiszen egy nemrégiben alakult formáció csupa Kiss szerzeményekkel várta a hallgatóságot. Fekete-fehérre pingált arcban és látványos show elemekben pedig itt sem volt hiány, csakúgy, mint az eredeti bandánál. A Kalapács és a Pokolgép szinte már-már visszajáró vendégek a városba, de az újvárosi közönség ismét bebizonyította, hogy „míg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!” A szigetre érkezők több színpadon láthatták kedvenceiket, így fellépett még többek között a Magna Cum Laude, az Animal Cannibals, Kowalsky meg a Vega illetve Török Ádám és a Mini is. A hazánkban egyre népszerűbbé váló stand up comedy műfaja is teret hódított magának a strandon: a Dumaszínház keretein belül olyan szövegelők látogattak el hozzánk, mint Kiss Ádám és társai. A szervezők persze az idősebb korosztálynak is kedveztek: Dévényi Tibi bácsi esti retro disco-ja gondoskodott a feledhetetlen hangulatról, és akinek ez nem volt elég, az megmártózhatott az elektronikus és house zenékben is, valamint együtt bulizhatott a lemezjátszók ördögével, DJ Lauerrel is. A zeneipar fenegyerekei és profijai mellett a kezdők is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra és olyan fellépők is akadtak, akiket a nagyközönség még nem ismer annyira. A lazítani vágyókat csocsóval és különböző programokkal valamint versenyekkel várták, sőt, aki meg akarta mutatni a benne rejlő tehetséget, megtehette a nagysikerű Karaoke partin.

     Aki úgy érezte, megéhezett, nem volt akadálya, hogy vágyát csillapítsa, hiszen több büfé vonult ki a helyszínre, az árak pedig eltérőek és változóak, de megfizethetők voltak. A büféken kívül több alapítvány is a szigeten tartózkodott, például a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, mely reggel friss pékárut osztott a hozzájuk betérőknek és igyekeztek minél több információval szolgálni a kíváncsi érdeklődőknek.

A nagy melegben nem jelentett problémát a hűsölés, hisz bárki becsobbanhatott a kellemes hőmérsékletű tóba felfrissülést keresve, és így hűtve le kimelegedett testét.

      A rendezvény után a szervezők elégedettek voltak a résztvevők számával, rengetegen váltottak heti jegyet, amely közel 10.000 Ft-ba került, de olyanok is voltak, akik egy-egy napra látogattak le, így ők 2500 Ft-ot fizettek a napi jegyért. A dunaújvárosi lakosok természetesen kedvezményesen juthattak hozzá a jegyekhez, ha elővételben vásárolták meg őket, s erre volt is lehetőség: az EFOTT előtt másfél-két héttel kezdték árusítani őket a mozi előtti standnál.

     A megkérdezett hallgatók és diákok mind remekül szórakoztak, kifújhatták magukat a kemény tanulás és vizsgaidőszak után és még lazíthattak egyet az iskola megkezdése előtt. Egy azonban biztos: jövőre is találkozunk, akkor Baján EFOTT-olunk!

Szólj hozzá!

Címkék: 2008 2009 fellépők Efott Dunaújváros Quimby 30Y Kispál és a borz Magna cum laude Showder klub Baja

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasdenzsut.blog.hu/api/trackback/id/tr243321180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása